Saturday, 7 March 2015

Detox your body !

Hi guys ! Assalamualaikum 

actually, this is my try untuk berjinak-jinak dalam dunia blog ni. malas nak cerita tentang masa lampau jadi berpandukan dengan nawaitu yang betol... Ayuhla kita !

okay for my first post, i would like to share about the hot topic (ermm rasanya semua dah tahu tapi tetap nak share. hihiks !) which is DETOX WATER .


google.image

Okay lah, detox water atau dengan nama omputihnya , infused water adalah sejenis campuran air putih dengan buah buahan. Walaupun kita semua tahu yang air kosong sangat penting dalam kehidupan seharian tapi ramai yang amik endak tak endah ! ishh ishh ishhhh. mungkin sebab air kosong ni takde rasa so ramai yang take it easy tentang kepentingan air kosong ni. SO ! dengan adanya detox water ni, sedikit sebanyak dapat menggantikan kepentingan air kosong tersebut .

cara nak buat sangat mudah . HOW? anda hanya perlu potong buah-buahan yang ada di dalam freeze or any fruit that you like, than campurkan dalam botol air dan biarkannya semalaman. the next morning, minumlah air ni.

seeloknya minumlah sesudah bangun pagi tanpa gosok gigi dahulu, lepas dah minum than barulah cuci muka dan sebagainya. the truth is, air ni memang akan masam tapi bukan kah bila kita nak sihat, cantik dan sebagainya kita perlu rasa "kesakitan" tu . have fun guys ! :)
Terima Kasih

© PyzahKecik | Design By MaiGraphikDesign